Thursday, January 03, 2008

Manusia Semakin Kejam

aku tgk kemalangan depan sekolah tadi..
itulah manusia. bukan ingin membantu...
suma datang tengok sahaja...
termasuklah aku(aku tgk dari jauh walaupun aku rabun jauh)
sebuah moto melanggar kereta Perdana..
dua dua selamat.. jadi kecoh sekejap..

internet tiada pula dirumah..
aku baru lepas buat debit card cimb...
mudah sahaja..
itupun sebab nak verify aku ni malaysian dari paypal..
seminggu lagi harapnya sampai debit card it..

tadi L aku selamat dihidupkan.. kena cas RM 22
fakk... aku tak kaurkan duit lagi...
terpaksalah aku mengadai duit no siri cantik aku...
adui sedihnya..

tengok berita tadi tentang skandal seks DVD yang heboh..
aku rasa kat google group dah ada dah.. semalam rasanya..
ehemm.. khok hkok.. batuk pulak.. sendiri cari la..
menda camtu macam pisang panas..

tentang hotel.. "hotel katerina ni" kata joe...
"peh.. ni five star hotel ni" kata joe lagi bagai berpengalaman..
ani tepon sebab syam tanya aku datang jusco atau tidak..
aku cakap aku sibuk..
"ape patner bisnes sibuk ni.. ni yang nak kena pecat ni.." balas syam..
rilek bang syam..

tengok tajuk harian metro..
mak aih.. Chui Chak.. macam kenal je tempat ini..
aritu aku baru pergi..
sib baik tak jumpa orang tak siuman ngan parang..
kalo tak. ui.. takut ooo...

sekilas pandang.. petikan dari harian metro
'Budak mati ditetak'
peh.. sian budak itu...

'TELUK INTAN: Seorang kanak-kanak perempuan berusia 13 tahun menjadi mangsa pembunuhan kejam seorang lelaki kurang siuman yang bersenjatakan sebilah parang dalam sebuah pasar mini di pekan Chui Chak kira-kira 32 kilometer dari sini, petang kelmarin.Dalam kejadian kira-kira jam 6.40 petang itu, mangsa, Lim Wan Qing,..........Ketua Polis Daerah Hilir Perak, Asisten Komisioner Goh Kok Liang, berkata ketika kejadian bapa mangsa baru saja keluar dari pasar mini itu untuk pulang ke rumah.“Suspek berusia 47 tahun yang bersenjatakan sebilah parang meluru masuk ke dalam pasar mini itu dan terus menghayunkan parang ke arah mangsa.
“Mangsa yang cedera parah di leher terus rebah dan orang ramai yang menyedari kejadian itu .........berang dengan tindakannya dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan iaitu membunuh.“Polis juga sudah mengambil keterangan daripada kakak mangsa dan seorang pelanggan yang berada di dalam pasar mini itu ketika kejadian berlaku,” katanya.Bagaimanapun, ahli keluarga mangsa yang terlalu sedih dengan kejadian itu, enggan ditemubual.Mangsa seorang pelajar cemerlang dan memperoleh keputusan 7A dalam peperiksaan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) diumumkan bulan lalu.'

sian betul la.. bebudak perempuan skang asyik jadi mangsa sahaja..
manusia semakin kejam
pastu baca plak tentang khalwat itu ini.. zaman skang ni susah la nak khalwat..
tima kasih ye encik teknologi..dulu bleh la.. skang.. curang aje.. UPLOAD..
yeah..

'Pengurus dicekup khalwat ..

GEORGETOWN: Seorang pengurus pemasaran sebuah syarikat telekomunikasi dicekup selepas disyaki berkhalwat dengan isteri orang di sebuah pangsapuri di Jalan Bukit Gambir di sini, semalam.'

skang ni mesti dah ramai berhati hati.. hehehehe.. mestila..
kalo isteri tu tak suka.. lepaskan sahaja.. jangan diseksa batin mereka..
ish ish ish.. nilah pengaruh globalisasi..
mungkin dulu ada.. tapi sesenyap.. kerana teknologi maklumat kurang.. skang nih
kejap aje...

'Menangis beri alasan

Oleh Nazarali Saeril
SHAH ALAM: Lapan pasangan yang kononnya mahu berbulan madu di beberapa hotel murah sejurus menyaksikan pelbagai program sempena tahun baru 2008 ditahan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais), pagi kelmarin.'

tgk tu.. tu kat shah alam.. tgk sapa yang susah... korang juga..
group 3gp tersenyum riang menukar info tentang kamu..
hai.. tidak sabar rasanya untuk melihat satu koleksi tahun baru..
hidup googlegroup dan yahoogroup berkaitan..

2 Comment and put their link:

abeming said...

hahaha...lawak la ko chai...eee tp kan...laki org ngan bini org...wat aku hilang rasa nak kawin...tak sanggup nak terima keadaan gitu...berduka cita nestapa la suami org tu...astaga...

auuw!

OD@ said...

emm macam2 la org sekrang ni..aku pun sampai malas nak baca paper...hari2 ada je org kena bunuh..kena rompak..skandal la...

Recent Post

© 2011 ~Menempuh Arus Masa-Life-Photography~, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena