Thursday, January 24, 2008

24.. 24... 24

'damn' .... aku ini sudah tua...
aku skang nak pk masa depan..
nah ko jajan.. time ni lah mak bertanya..
'bila nak bawak kawan balik umah'
aku jawab.. 'tengok keadaan dulu'
dan si dia bertanya
'bila nak bawak ayg jumpa mak?'
aku jawab..
'tengok dulu keadaan camne.. cari hari yang sesuai..'

diorang ni berpakat ke?
sabar.. sabar.. tgh kumpul duit nih...

****

aku plak tanya..
'ayg.. bleh faisal nak anak kembar tiga..setahun pas kawin..
dapat kembar terus.. kembar tiga...'
die balas
'uiiiiiiiiiiiiiiiiiiii banyaknya....'
peh.. ni dilema umur 24..
kerja,duit ngan rancangan kahwin..
kena cari 'side income' lebih ni..

aku pk anak aje.. kalo umur aku 27 dapat anak..
umur 18 die mula isap rokok.. time tu umur aku 45..
time tu kalo aku garang pun.. aku dah cool gila rasanya..
dah tak marah-marah rasanya...

kalo umur 25.. memang serabut kepala rasa..
ahh.. ape yang aku fikirkan ini..

8 Comment and put their link:

circleinspoon said...

sengal giler ayat.haha..ape kau ingat nak dapat kembar tuh senang ke???

p lah bawak jumpa famili.

ف wildchild said...

wah. camne ko boleh berpemikiran sama dengan aku. aku nak anak kembar dua je. cian bini aku kalo aku mintak kembar 5. hehe

anum..
aku rasa kucai taw tekniknye utk dapat anak kembar. hehe

abeming said...

kucai mmg ada pelbagai teknik la...heheh...

side income side income side income side income...heheh

tz said...

waaaa.. masuk 24..isu hot adalah..KAWEN n INCOME..

bagus2.. berusaha sebelum terlewat

faith said...

apsal sume fikir nk kawin nih?apsal aku xde perasaan nk kawin..why?why?sumting wrong aku nih...

kucai said...

@circleinspoon
kena betul teknik die..
kena banyak membaca ebook permata yang hilang original

@wildchild
wah.. aku fikir camtu sebab.. cuba ko bayangkan time raya.. anak ko 14 siap bleh silap nama lagi.. peh.. bestnyer

@abeming
teknik tu banyak.. kena praktik apabila ada saluran yang betul..

@tz
itu sudah pasti.. Bila nak Kawin?, Duit ada X? Kerja ape?

@faith
perempuan tak kisah.. sebab aku sian kat anak aku je nanti.. dah tu.. aku tua baru die kenal dunia.. payah gak...

edriaty said...

huaa...da pk kawen n anak da.
aku sibuk nak mengkayakan diri.
kereta,umah,pastuh br pk kawen.
lambat lg la..2011 ke.hahahah

weh.utk side income,aku ada idea.
cam aku,dpt offer jd freelance.
amik gmba utk wedding.wiken ni aku phtographer utk yusrina hassan, (muarian sc1) utk engagement dia..

gudlak btw!

オダ - OD@ said...

emmm masuk 24 semua pk nak kawin ekk....well ganbate ne!!

kucai satu2 la...pk kawin dulu baru pk anak...ko ingat senang ekk nak jaga anak kembar...kembar 2 pun pening ni plak kembar 3...ni pengalaman mak aku la..susah woo jaga anak kembar nihhhh..

Recent Post

© 2011 ~Menempuh Arus Masa-Life-Photography~, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena