Friday, April 18, 2008

Life di Serting dengan Celcom Broadband

kadangkala tertekan juga 128kb/s
bayangkan seksa neraka internet lembab tapi Alhamdulillah.. dapat jua aku mengupdate blog..tadi aku terpaksa pergi ke Larkin menaiki teksi ..
jangan anda cakap'cik.. guna meter ea' memang anda kena cas lebih aje nanti
ikut sahaja cakap bro tu.. 18 inggit.. 18 inggit lah
kalau ikut meter memang dia bawak kamu melalui jalan jauh..lagi jauh lagi bagus begitulah cara keji..tetapi jikalau anda lurus ikut aje memang anda pun 2x5 sampai aje tempat yang dituju..anda buat muka kesian dan jenguk meter sebelum dia matikan.apa-apa hal tengok no kad pemandu..tengok ic dia.. katekan dia lahir tahun 70mula lah bukak cerita umur 38selalunya semua tentang orang rumah..berlagak tahu.. sedikit sebanyak.. pastu dia kurangkan duit tambang.. jack skit.. kalo perempuan lagi la boleh.

tadi ada sorang budak perempuan comel..time aku menunggu.. time tu dia datang dan menggeliatlast-last die tidur di peha aku..nasib baik budak... kalau perempuan berumur di dalam linkungan 21-24memang nahas.. akan ku kucup bibir munggil die itu..ish ish..
naik bas pula.. sorang budak perempuan lagi bergurau senda denganku..

sampai aje bahau.. tetiba seorang perempuan yang agak seksi..tengah telefon.. mestilah aku tengok..walaupun dia pakai tudung.. tapi baju sendat.. seluar ketat..korang bleh bayangkan.. jangan tipu la..aku pun terpengaruh ngan dewa flirt..rancang ayat dahulu...
dan dia meluru ke arah aku dan hampir terjatuh..aku dah redi.. damn.. tak jatuh.. kalau jatuh aku memang copposisi bawah.. kui kui kuiselepas itu dia duduk depan aku..sapa tak terliur.. 'buka bicara..buka bicara' kata jiwa kesyaitanan aku
dikala mengisi ruang waktu menungguaku pun start 'kak... akak duk mana?'
'duk palong' respon dari budak seksi ituh....
' akak guna broadband x? laju tak dari sana?' tanya aku
'saya guna celcom.. tapi 56kb/s.. lembab sangat..'
kami berbual panajng sehingga abah beliau menjemput..

berbual ngan askar pula
'hanset askar memang cepat hilang kan?' tanya aku
'aku rasa nak potong aje tangan pencuri hanset tu. ni baru aku beli' kata askar tu..
akhirnya sampai jua ke rumah..sampai aje.. aku terus test hsdpa blucube dan juga celcom broadband'harammm!!!!' jiwa batinku menjerit
slow gila.. aku sempat makan dan buat air teh
hisap rokok sebatang dua.. rupa-rupanya aku punya komputer kena virus bangsat..ceh.. aku format terus..selepas habis sejam masa aku
akhirnya dapat jua aku install dan merasai seksa kelembapan internet
tahniah.. tolonglah celcom.. kat serting ni takdak 3g network.. uhuhu
sedih sedih.. tidak mengapa ini investment
aduhai bosannya aku..
jauze tak balik minggu nih
minggu depan plak baru die balik..weh serting takdak 3g.. awat tak habaq
sib baik ceq dapat berblog...kalo nak berblog pun tak dapat..
confirm akuterminate service celcom broadband ini
kadangkala tertekan juga 128kb/sbayangkan seksa neraka internet lembab

4 Comment and put their link:

tz said...

digi nye broadbnd pe cite ea..?

Oda-オダ said...

slow sgt ke...aku tgk cam best jekk...

Azhar Ahmad said...

Ahahahahah, aku? Balik umah kat jengka (Eh kita sekufu ek? kawasan felda) aku amatlah hepinya. Kenapa?

Kat jengka ada DiGi EDGE beb!!!

Kenapa?

Kawasan aku org pakai diji giler2 hahahha

فيصل said...

@tz
kat tempat aku tetiga dapat..
aku langgan celcom.. hehehe
saja aje try..

@oda
kat pendaaman slow.. huhuh nak nak kat tempat yang takda 3g punyer network

@azhar
sedapnya.. dulu digi lah paling takdak line kat felda aku.. ramai guna celcom.. heheh sekufu

Recent Post

© 2011 ~Menempuh Arus Masa-Life-Photography~, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena