Tuesday, April 01, 2008

Digital Photograhy : Zoom Effect Nikon S200

aku bersangka buruk terhadap kamera digital aku..
ini kerana aku tidak tahu mendapatkan skill 'zoom effect'
dengan menggunakan S200 ini..

caranya .. setkan ISO kepada 400
cari situasi cahaya yang agak kurang
dan gerakkan tangan anda ke depan dan kebelakang..
slow atau laju.. ikut keadaan
apabila dah dapat 'pattern' gambar yang anda mahukan..
terus snap..

contoh gambar.. aku zoom ke logo TM
aku zoom manual ke keyboard
nampaknya ada yang lagi menarik..
mari kita buat satu 'scene' abjad terbang ke langit
aku akan mantapkan lagi skill 'zoom effect' ini..
ya.. tiada yang mustahil.. usaha tangga kejayaan..
walaupun anda tiada Dslr,
hanya guna kamera digital biasa sudah memadai..

4 Comment and put their link:

ف wildchild ۞ said...

lawa siot.. tapi kalo ko pakai DSLR yang bakal ko beli nanti, mesti lagi cantik.. kan?

hehe.. angkut la DSLR satu ;p

circleinspoon said...

cool

فيصل said...

@fa
aku akan angkat satu..
D40x seperti yazid atau D60


@circleinspoon
bukan senang nak senang.. praktis make perfect..

flush said...

salam..
d40x dah takde.. kalau ada pun mgkn stok lama.. alang2 angkat d80 je..

Recent Post

© 2011 ~Menempuh Arus Masa-Life-Photography~, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena