Thursday, April 17, 2008

Kisah hidup seorang lelaki

tadi aku berbual dengan 'dewa flirt' yang disegani ramai
die pun bercerita..ceritanya begini..

'hari tu kat esso aku jumpa sorang perempuan
aku ini dah tua.. orang rumah tiada..
dah meninggal.. aku jenis happy jika ada perempuan
ada aje perempuan aku rasa macam masalah tiada..
tapi.. maklumlah.. aku ini dah tua..
aku try lah ayat jerat.. dah tua pengalaman lalu masih ada..'
dia(si gadis) balas..
'orang lelaki sekarang, ada awek kata single, ada bini kata bujang
bini hidup kata mati'
dewa flirt pun balas
'kalau kamu tak percaya.. jom pergi ke rumah..
die pun ikut aku balik.. sampai kat rumah die tak nak balik plak
aku letih pujuk die suh balik..dari pukul 8 sampai kul 12 pujuk
tak balik balik.. mampus aku.. ini aku lah yang terjerat
nampaknya.. lepas kul 12.. dia dah jack aku..
'bang tolong urut kaki...' lepas tu 'tolong urut peha..' lepas tu
ko pun tahu kan.. aku terjerat..
ceh.. camne lah aku plak yang terjerat..
'

first time aku mendengar cerita
seorang penjerat terjerat..
buku bertemu ruas katanya..
kamu yang membaca.. kamu kena campur semua lapisan
untuk jadikan pedoman,sempadan hidup..
bukan baca pastu kutuk sana sini....
kang kena kat batang hidung sendiri ibarat
meludah jilat balik...

err. hati-hati ya kengkawan perempuan
lelaki tua banyak ayat sikit.. confirm kalah kamu
kalau kamu berkahwin dengan lelaki tua.. ajak
aku sebagai photographer.. aku nak tanya pula
bagaimana kamu terjerat :D atau kamu menjerat..

1 Comment and put their link:

yginsaf said...

mcm me pernah dengar, tp dimaner yer? ngeh 3x

Recent Post

© 2011 ~Menempuh Arus Masa-Life-Photography~, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena