Saturday, March 08, 2008

Is Coffee Good Or Bad For Your Health?

ramai yang tertanya-tanya.. kopi tu baik ke untuk kesihatan..
ha..

keburukan
gigi jadi kuning.. kalo perokok lagi teruk..
tapi ada 'solution' dia.. cari lah ubat gigi untuk 'smoker'
kopi meningkatkan tekanan darah dan denyutan jantung bertambah laju.

kebaikan
bleh cegah kanser prostat..
kopi ni adalah 'good social drink'

seperti pesanan seorang pakcik kat aku..
'jadi manusia ni.. kita kena sederhana..
tak bleh lebih.. tak bleh kurang'

5 Comment and put their link:

cypherhackz said...

Kau pernah minum kopi dekat outtown? Dekat JJ tu? Sedap dowh kopi die. Lagi2 kalau kau makan dengan roti yang ada peanut ngan butter ngan honey.

فيصل said...

@cypherhackz
akutek pernah lagi.. nak juga merasa.. aku syorkan ko beli cokelat bytes pastu ngan air tin Boss latte.. suap bytes dan minum guna straw.. peh.. sedap gak.. memang gian pastu

Azhar Ahmad said...

Beserdehana tu kan dituntut dalam Islam?

فيصل said...

@azharahmad
betul tu... kalo makan lebih gula.. kencing manis.. kalo kurang gula takdak tenaga.... garam pun camtu.. hidup pun camtu.. semua kena sederhana..

Yazid Husain said...

aq peminat kopi, segala kopi aq try dari cawan ke tin, baru baru kepak starbucks, kopitiam kluang railway dan old town

Recent Post

© 2011 ~Menempuh Arus Masa-Life-Photography~, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena