Monday, November 26, 2007

Kak Zie's wedding

Pontian di waktu petang.. di hembus bayu darat.. indahnya...
aku teringat kenangan di terengganu....
suasana panas terik.. peh.. bertolak kul 12.00
"sib baik tak bertolak kul 11" kata geweng..
kul 1.00 sampai ke pontian... ni suma gara-gara sebuah toyota vios
kegemaran bebudak muda yang dinaiki oleh seorang lelaki
yang dibebel isteri/kekasih .. korang mesti geram punya apabila tgk keta cantik molek
bawak 40 km/jdah la panas terik.. tapi time tu ada awan.. best.. best...
direct hit kamera NIKON S200ku kepada cahaya matahari..

sampai aje kat umah pakngah aku.. cam biasa.. family council suh menghadap hormat
dan salam suma family kuarga belah mak aku.. dan aku terkinja-kinja mencari..pakcik,makcik sepupu sepapat dan anak buah..
seperti biasa.. aku menggunakan teknik safe.. playsafe yang berharga RM4.20 di seven e
selepas itu.. aku makan bersama yazid, geweng..sementara menunggu pengantin lelaki sampai...
geweng menyanyi... yeah.. vokalis Lorong Terbabas
menunjukkan taringnya...
dengan penuh kekusyukan geweng aka nazri lorong terbabas menyanyi..dan sepupu aku ingin menangkap gambar dengannya..
memang hebat vokalis nih..Akhirnya pengantin lelaki datang... 2.30 petang baru datang
Tol.. adat johor... kena bagi tol untuk jumpa pengantin perempuan..
pertunjukan silat... kat sini selamba aje.. perempuan pun bersilat tau..
lelaki plak bersilat..
Mereka bersanding..

14 Comment and put their link:

abeming said...

aku akan memilih beberapa gambar2 yg cantik ke sekaki.com...izinkan eh...heheh...dah curik dah 1...gambar2 yg bertema jek aku nak amek nanti...=)

nazri_Ltb said...

Aku nyanyi itu hari semata-mata untuk mak kucai, mengenangkan ini permintaan dia. Maklumlah datang jauh-jauh. Kalau boleh, mak kucai nak aku bersilat...Aku anggap ini semua ujian dari mak kau, cai...cari menantu kot tu...nak tengok kebolehan2 yang ade pada aku. Harap-harap, saye lulus ujian ye makcik...:)

nazri_Ltb said...

Aku nak mengenali keluarga kau dengan lebih dekat cai...

nazri_Ltb said...

Jadikan lah aku, anak angkat mak kau

nazri_Ltb said...

raye haji kite boleh raye bersama

nazri_Ltb said...

aku masak ketupat k

فيصل said...

@abeming
amik aje.. heheh.. kalo ko guna gamba aku.. dibolehkan...dan tiada larangan untuk mengambil.. dengan ini.. http://sekaki.com boleh mengambil sebarang gambar mengikut lesen some-right reserved..

@nazri ltb
peh... sampai 5 komen ko bagi... peh.. ko memang hebat.. pandai mengambil hati memak aku.. peh.. betul kata orang.. jika hendak anaknya maka.. ambil hati orang tua.. ui.. tektik ko memang skillfull habis.. aku kagum...

Anonymous said...

jangan kucai bahaya huhu

abeming said...

nampaknya aku ada persaingan untuk menjadi adik ipar kuchai...muahaha

fateen said...

aku suka bace blog ko...penuh kreatif n informatik..
huahua..

baru ku tau awan rupanye cantik bangaat...

p/s:amik lagi tau pics of awan yg cantek cantek!

فيصل said...

Terima kasih ataas sokongan ko patin..

aku dah lama terpikat ngan langit.. jadi aku selalu termenung mendongak ke langit pada masa lapang..

banyak lagi tak di explore... rasa macam nak terbang aje.. peh... akan aku capai awan kekabu itu.. menemui hakikat penciptaan memang akan memuaskan hati aku...

palie said...

aikk... gi pontian.. tp nape teringat kenangan di terengganu? hehehe...

Yazid said...

geweng ko memang skilfull dalm bidang ini, tadi jangan la stab aq pulak sampai lima comment. ha ha ha

فيصل said...

@palie
suasana die macam kat terengganu.. buat aku stim sahaja.. hahaha

@yazid
hahaha..

Recent Post

© 2011 ~Menempuh Arus Masa-Life-Photography~, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena