Monday, November 12, 2007

Bila Terasa Rindu

diantara rumah sewa kami dengan rumah sebelah adalah seperti langit dan bumi..
dipisahkan dengan pagar yang menyaksikan betik dan putih berdating ...
dua dunia berbeza tetapi dapat menggambarkan suasana ceria

NI masa tengah mengemas rumah semasa sedang mengemas rumah
ni candid emotion of human skill muahaha
kenapa panjang begitu?

aku teringat kat seseorang..
adui.. aku tak pernah lak rasa rindu camni...
mungkin aku bleh suratkan perasaan melalui
lirik lagu fanuar zain nih

Apa agaknya khabarmu di sana?
Di sini ku sedang dibelenggu rindu
Beginikah rasa seksa perpisahan
Sungguh anehnya hidup berasingan
Hati terasa bagai tertinggal di situ
Meskipun tubuh dah jauh beribu batu
Sesaat seperti setahun lamanya
Semasa kau tiada
Apa yang terdaya...
Bila terasa rindu ku sebut namamu
Dengan harapan kau akan muncul dalam tidur
Bila terasa rindu ku bayang wajahmu dalam angan
Dan barulah ku terasa bagai disembuh... Oh...
Jauh sekali hidup di sini berbeza
Beribu kali lagi ku selesa di sana
Tak sabar menantikan detik kepulangan
Namun hingga ituApa yang termampu...
Terlintas di fikiran untuk meminggirkan saja
Semua pencarian di sini
Tetapi ini sebahagian dari pengorbanan
Bekalan andainya hari sukar mencabar...

16 Comment and put their link:

Yazid said...

bila terasa rindu... memang kita sring rindu benda, perkara, orang, masa yang lepas

فيصل said...

aku tgh rindu seseorang dan aku juga merindui 22 hb bulan nih

tz said...

aku rase tu lagu dafi..

فيصل said...

dafi.. wahahaha.. apesal la aku ingat lagu raja tadi nih... adui adui.. malu.. salah.. sebab aku google.. anuar zain terasa rindu..

tz said...

ehehhehehe... takpe takpe.. buta artis perkara normal bagi lelaki..

erk! tak kan ko tak cam.. suara lain gila kan.. ish8..

cHuCkyMaRine said...

huhuh aku pun br nk tego..ade lagu anuar zain hihi..dafi ko kenal x kucai..hihih

فيصل said...

dafi mana la aku kenal.. muka die aku tak kenal lansung.. takpe... lumrah hidup artis camtu.. buat aku tak keal.. tapi lagu die best

OD@ said...

emm sama la...org pun baru nak tegur..dah la eja anuar zain fanuar zain...hahaha...mmg la buta artis..

ko rindu kat sape kucai...huhu

فيصل said...

adui.. ye.. salah jugak... fanuar zain la.. anuar zain ea.. ish ish ish.. gila salah fakta aku nih... jom makan tghari

فيصل said...

aku merindui seseorang yang namanya ada SU... juga merindui tarikh 22 hb nov.. serta 23,24,25 dan 26 ini... peh.. tak tertahan rindu aku ini... cepatla.. aku dah saving tahap neraka da ni...

circleinspoon said...

uiskh..yg pastinya bkn aku le tuh. kekeke (^o^)

cHuCkyMaRine said...

aku rase org atas ni ^^^ abis aa su..kucai sudah rindu hihi

فيصل said...

mana ko tau su.. mungkin ko... lama tak landing komen kat sini..

circleinspoon said...

beranganla korang.
wah!kehadiranku drindui! kakkaka... xdala, kekadang tumpang lalu je,xsempat nak wat pit stop =D

tz said...

nyanyi sikit cai...

edriaty said...

kucai jiwang siot!

Recent Post

© 2011 ~Menempuh Arus Masa-Life-Photography~, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena