Thursday, November 22, 2007

Aku tertipu...

sedang sarmi telefon..
"cai.. lepak...akjdkasiajhsmdasnmbhja"
ape itu wahai sarmi..
"ok.. lepak itu ok..." balasku
tiba tiba...
aku bangun semula...
"apesal lak ni" kata aku dalam hati..
aku nampak ramai sepupu aku tgh tgk movie baru
senario.. diorang pakai baju jerami...
"uh.. sedap jugak cita senario kali ini"
bermula dengan adengan
mereka membina rumah menggunakan jerami...
tapi masih ada kerete.. mereka saling langgar melanggari
peh.. ganas nye cita senario kali ini...
apek senario jatuh dalam air... ngan baju jerami die skali
"ahhh mengarut.. baik aku pergi ke bilik lain.."
sebelum pergi ke bilik lain..
aku sempat berbincang..
"camne ek kalo kita diberi pilihan pergi ke tempat camtu..
dan die bagi bawak 3 barang.." kata aku kepada sepupu aku
diorang pun kata memacam... emas la itu la inilah..
"apesal diorang ni time aku tanya baru nak menjawab.. lantak la.."

aku berjalan.. menuju ke bilik aku
dari pintu dah nampak silauan monitor LCD
"mungkin sepupu aku dah beli komputer baru kot"
wah wah wah.. aku tgk kat katil double decker
ada 3 atau 4 orang lagi masih terbongkang..

aku tekan mouse.. explore kat situ..
ui.. comelnya... banyak gamba budak kecik...
explore sampai satu folder ayng penuh dengan movie...
peh.. kat sini aku layan movie, lagu dan lain lain
sepupu perempuan aku bangun
die berkata dengan ayat ayat yang tak aku fahami

aku menjadi pelik... apesal lak ni
dan ayat die serta wajah die semakin blur...
rupa-rupanya aku diatas bantal ani ucuk...
peh... aku tertidur... dan aku melihat jam..
menunjukkan pukul 4.00 petang
damn.. aku tertidur...
lagi sejam aje...
ahhh... aku bangun... dan sempat menyelak
ke inbox hp aku... 2 mesej..
satu mesej suh aku jangan langga lampu merah dari ani..
dan satu lagi mesej suh tgk server tu linux atau windows.. dari sarmi
wops.. dulu aku masuk sever tu die linux...

aku terus pergi.. mengingati mimpi pelik aku

1 Comment and put their link:

abeming said...

ceh...jgn la spoil dulu...heheh

Recent Post

© 2011 ~Menempuh Arus Masa-Life-Photography~, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena