Tuesday, December 11, 2007

Kisah menanam Bawang dan rokok Dji Sam Soe

Harga skotak 8900 rupiah sahaja
Sungguh tinggi sekali tar dan nikotin..
patut la aku ketagih rokok ni
mungkin ini adalah salah satu dari teknik population control
Rokok pow lagi dari en satria.. hehe
cahaya menyimbah .. silau gila...
Inilah tanah rizab yang akan menjadi tapak semaian
benih benih ape ape bahan makanan yang ditumbuhi tunas
selain membela bawang putih, bawang merah.. cili yang tak tahu jadi atau tidak..
disini juga terdapat rumput dan lalang yang akan tumbuh subur semula..
kelihatan bawang merah sudah tumbuh subur..
manakala bawang putih ditenggelami air sedalam 1 inci
ia memerlukan penjagaan yang kurang rapi..
terima kasih kepada pegawai pertanian yang bertugas.. en. fa
kerana menyusun secara sistematik

aku yang agak abstrak menyusun nye secara berkelompok..
tapi mungkin tidak sedap mata memandang..
akhir kata dari kami
menanam bawang adalah satu cabang seni

semalam ada apek tegur..
ui... lu punya no pusing dapat starter ooo"
mengikut kajian aku
no 2013

Number History - All

Number
Last Occur Prize *Lapse
2013
14/08/2005Consolation Prize-850
2013
07/02/2004Starter Prize554
2013
14/09/2002Consolation Prize511
2013
12/04/1995Consolation Prize2712
2013
21/01/1995Starter Prize81

no pusing die selalu naik

Number Permutation - 24

Number Hit Last Occur Prize *Lapse
0213902/12/2007Consolation Prize-10
13201010/10/2007Starter Prize-63
1023715/08/2007Consolation Prize-119
1230831/03/2007Starter Prize-256
3210404/03/2007Consolation Prize-283
2130718/02/2007Consolation Prize-297
1203814/02/20073rd Prize-301
1302814/02/2007Starter Prize-301
2310727/01/2007Consolation Prize-319
2103627/01/2007Starter Prize-319
1032612/07/2006Starter Prize-518
0312614/06/2006Consolation Prize-546
3021707/06/2006Consolation Prize-553
2013514/08/2005Consolation Prize-850
3102702/01/2005Starter Prize-1074
20311114/04/2004Starter Prize-1337
0321515/02/2004Starter Prize-1396
3012206/07/2002Starter Prize-1985
3201515/06/2002Starter Prize-2006
0231605/05/20022nd Prize-2047
01321030/03/20021st Prize-2083
3120530/06/2001Consolation Prize-2356
2301221/04/2001Starter Prize-2426
0123129/08/1998Consolation Prize-3392
hehehe
tadi ramai apek tegur dan senyum sebab memacam.
wah.. no moto aku naik
mari berbulan madu... sila sila
sarmi.. aku ingat iklan baru.. rupanya.. jun 2007

7 Comment and put their link:

edriaty said...

bawang besar busuk.
bawang goreng sedap.

فيصل said...

owh... aku suka menanam.. aku jarang makaan bawang.. aku suka kentang lecek..

tz said...

bang..order bawang sekilo...

kakok said...

eheh..nnti2 klu umah ktorg kehabisan bwg..bleh mntk korg sket :)

Yazid said...

tiada yg boleh update kalo internet tiada - cc

abeming said...

thanks chai...tadi aku xsempat nak teliti bebetul ape ko tulis...sbb abe si ise ada belakang aku...hmm dah lama dah iklan tu....nanti ade lg ckp eh...=)

thanks 1000x

فيصل said...

@tz
No problem.. aku bleh jadikan bawang sekilo kepada lebih dari sekilo
beri aku bereksperimen dengan bawang dalam masa 4 bulan

@kakok
rumah kami banyak sangat bawang.. sampai bertunas bawang bawang tu...
balik kang jenguk lagi.. kalo bertunas.. memang bertambah lah bawang ditanam depan rumah

@yazid
betul.. kerana internet tiada membuatkan kehidupanku didepan komputer di rumah menjadi sia sia

@abeming
okeh.. ape ape iklan aku nampak.. aku snap dan upload ke blog..

Recent Post

© 2011 ~Menempuh Arus Masa-Life-Photography~, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena