Thursday, October 25, 2007

Peh gembiranya mimpi aku

Malam tadi sesuatu yang menarik berlaku
lepas buat report dan hantar ke boss aku
aku lega. yeah...

aku plan utk tido
turun bawah..
kelihatan seorang cikgu ngan pegawai sistem maklumat dah terbongkang

seronoknye tidur
aku amik tilam dari bilik..
angkut ke ruang tamu...
aku pun cuba tidur...
tak dapat jugak..
aku cuba lagi...
masih tak dapat...
apehal lak ni...
aku bagi betik makan dengan harapan dapat tidur..
masih tidak dapat lagi
aku to tetkan motor.. pun begitu jua..
mataku pejam... tapi tidur tidur ayam ajela
aku tak dapat tidur.. apesal ni..
aku dah cuba tidur...


malam tu angin masuk dari luar
ke tingkap yang dibuka...
aku tergerak hati untuk melihat ke tingkap itu..
aku bukak mata kanan dan...
satu hempapan yang kuat.. damn.. aku kena hempap..
ni first time aku kena kat rumah sewa nih
aku sempat menjeling ke anuar yang sedang mengeliat..
lututnya berlaga ke kaki aku..
peh... aku dengan harapan palsunya..
mengharap lepas dari hempapan itu
malang sekali... aku dalam keadaan separuh sedar..
aku berada diluar rumah...
aku dapat melihat seorang kanak kanak perempuan
memakai baju serba putih..
sedang berlari keluar menuju ke pagar...

peh... lepas tu.. baru lega...
hu..... pasni aku taknak tido berdekatan ngan tingkap yang terbuka
syot.. nak kuar ikut tingkap menatang tu kata ku dalam hati

sebelum ini aku dah berpengalaman dihempap secara beregu
hahaha aku ngan bulat kena hempap..
menatang tu(sora kanak kanak perempuan gelak gelak) ditelinga aku
ketika waktu praktikal...
hampir setiap hari dihempap.. maka aku dah menjadi biasa..

aku sambung tido semula...
aku mimpi indah... aku nampak bunga(nurhafiz) bukan tumbuhan
menegur aku... dan rakan rakan yang lain
ops.. jika aku menceroboh ke dalam mimpi korang aku minta maaf..
seronok berjumpa kawan kawan lama...

ahhh.. seronoknye..
best betul mimpi malam tadi.. indah gegila..
dengan baju melayu.. aku pakai.. berjumpa
dengan pelbagai orang yang aku tak kenal..
yang perempuan berbaju kebaya.. mempunyai klik klik tersendiri
best betul..... ada beberapa scene yang aku tak ingat..

sekian sahaja siri mengembara ke alam mimpi yeah

4 Comment and put their link:

f a wildchild said...

mase aku tengah layan cite wrestling tadi, aku nampak ko tdo kat tepi tingkap gak. pastu geweng sound aku. die kate die penah kene hempap kat situ. pastu die pon cakap ko ade kene. pas aku tengok wrestling, terus aku naik atas..

banyak sungguh kesah suka duka kat tempat tu. tapi best tdo situ. sejuk..

Yazid said...

aq baru terjaga dari situ

aiyrie said...

kisah mimpi yang penuh falsafah....
dalam idup aku, baru skali aku kene hempap, bulan posa, lebih dari 4 tahun yg lalu...
sebelum subuh, lepas sahur...
kusangkakan anak buah aku naik atas katil aku, terus menuju ke bahagian kepala.. kemudian... hampapan berlaku....

anak sapa la suka hempap org nih....

"nakal betul"
"sebab tu saya bela hamster..."

RiZuAn@Bulus-san said...

aku pun ade kena tindih gak. lantak lar...mls nk amik tau. tak reti duk diam menatang² itu. cisss!

Recent Post

© 2011 ~Menempuh Arus Masa-Life-Photography~, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena