Tuesday, October 30, 2007

Aduh.. aku rasa bersalah

aku hanya berniat untuk merokok dan menangkap gambar
tetapi lain pula jadinya... akumenghisap rokok.. tetiba
aku terdengar suara perempuan menangis..

disebabkan aku jenis taknak duk tepi kain orang aku
pun terus menghisap rokok..
aku ni seorang yang rabun.. syukur.. pendengaran aku
ok.. jadi aku dengan tak sengaja memasang telinga..
bagaikan seorang SB aku terus menghisap rokok..

semakin lama.. perbualan wanita itu semakin jelas didengari
damn.. kalo die turun bawah camne..
aku buat dek aje.. die tgh berbual melalui telefon..
esak tangis die pun semakin kedengaran..
macam berat sahaja masalahnya..
adakah aku patut tegur...
adakah aku nak bla..

ok.. ni masa yang sesuai utk aku balik ke lab dan buat repot.
fikir ku sendirian... aku teringat satu webpage.. persetankan.com
ya... persetankan.com.. biarkan.. jangan masuk campur hal orang...

dan aku melangkah sesenyap yang bleh utk tidak disedari
peh.. lega... aku ni lemah skit denga perempuan menangis..
aku akan jadi tak tenang.. serabut...
untuk aku tidak menjadi seorang pendengar yang baik ketika repot masih tak siap
maka aku amik keputusan bijak.. bla bla.. biar die dengan dunia dia..
kataku dalam hati

aku yang mudah simpati..

6 Comment and put their link:

f a wildchild said...

yeah cai. aku pon sama. kalo pompuan nangis, aku pon leh tetiba nangis (sebab tu aku tak suke tengok cite industan).

kalo aku nampak orang nangis, tindakan aku biasanya based on hubungan aku and orang tu..

palie said...

salam... tq jenguk blog aku... tq gak sebab add link blog aku... nanti aku add link blog ko lak ekk..

tz said...

tindakan yg bagus.. kalo aku nangis pon.. aku tak suka tetiba aje ade makhluk asing nak tompang simpati..

فيصل said...

@fa
heheh.. aku ni kalo pompuan nangis depan aku pastu aku kenal lak tu.. memang aku simpati

@palie
tq :) okeh... no problem...

@tz
hehehe.. kalo orang yang kenal lak camne

Yazid said...

ko tidak bersalah cuma ras simpati. kalu aq biarkan shaja atau ko terfikir perempuan aq mengngis di bahu ko. ha ha ha

OD@ said...

betulll...aku pun xnak org yg xdikenali tegur aku time tgh nangis..malu sehhh

kalo kenal lak lg la malu kucai...(;_;)waaaa

Recent Post

© 2011 ~Menempuh Arus Masa-Life-Photography~, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena