Thursday, February 15, 2007

claim owh claim...

saya dah anta borang dah en saleh..
saya letak time en saleh cuti...

jap saya cari.. en saleh mencari.. makaih.. serba salah lak aku
sume die selongkar sampai bilik
pegawai human resource pun die selongkar...

pastu.. en hafidz datang.. saya pun dah cari.. x da...
adui.. cuai gila aku...

aku nak salahkan sapa? time tu diorang cuti.. akak farah ke?
apehal aku ni.. nak salahkan orang lak..

jangan jadi macam bebudak cai...
all near u to blame..

skang prinsip dah bertuka.. it's all my fault...
don't worry about life...
survive.. plz.. plz survive...

my name is earl jugak bawak impak besar..
time kasih la 'fa' promote kt aku cita tu..
memang best

eh.. ni bukan promote cita ni cai(kata aku sendirian)
kembali ke keadaan sedih aku..
lusa suma org dah balik raya cina..

tadi.. Dr Nora bagitau ada org fke ada prob..
die nak aku jadi Instructor ttg sms server..
alamak.. kompleknye.. Cik Hazinah backup..

tima kasih cik.. diorang dah cari kandang utk aku..
diorang suh aku pindah... sebelum org lain amik
kandang tu...

eh.. ni pehal tukar cita lak ni...
aku amik solution win-win situation..
takpe la en.. saya buat baru...

tadi baru anta.. maka lambat la dapat..

suma plan lari..
x pe.. aku berbaik sangka pada pencipta kejadian sebelum ini,
hari ini dan selamanya

ada hikmah disebalik kejadian..

susun plan semula..

1. baya suma utang.. termasuk utang budi...

buat list baru bergantung pada keadaan semasa

wap air tidak selamanya diatas.. kumpul-kumpul jadi awan nicolonimbus
pastu kebawah jua.. ke tanah.. atau meresap ke dalam tanah...

atau kata metafora lain..

ibarat mata memandang lurus tanpa ikut kompas akan sesat di dalam hutan

x paham lagi.. ok kata metafora rekaan lagi..

berakit rakit kehulu..
sudah pasti tidak akan berjumpa hulu
kalo di pertengahan, suku pertengahan, terdapat air terjun
atau kayu balak atau ape-ape yang menghalang laluan rakit..
kesimpulannya.. x bleh nak rakit.. ko susur je tepi sungai tu... naik bukit.. turun...
naik turun.. sampai la kat hulu.. susah tu...

dan standar la.. sume kena merangkak dulu.. time keja ni.. slow slow..
baru la jadi asam garam manis pedas masam pahit kehidupan..

sekian sahaja episod suka duka lara aku pada hari ini...
yang baik jadikan tauladan
yang buruk ko jadikan sempadan...

kalo salah sila betulkan...
bm aku fail...

salah gak tu.. kalo ko wat sempadan yang buruk.. senang je pecah...
senang je org ceroboh... x yah guna A10, atau B2 bomber
guna askar aje.. stok interview nak jadi askar...

yang buruk buang.. yang baik je guna...
senang... kena ubah ni.. kena ubah mentaliti..

pastu install mod rise to power..
pastu install lak mod CnCHolland..
pastu hancur.. sume x leh main

gila ape stinger site.. standard anta 3 anti tank misile..
ni lebih.. 20 camtu.. mana la org nak attack udara...

sekian sahaja cerita/luahan perasaan yang dipendam..
kalo aku cita kat kucing... x da nyer dapat feedback..
lainla aku ada cat voice converter..

senang aje aku dapat paham ape die nak..
sebelum aku menyusur arus masa...
aku ingin mengucapkan terima kasih kepada rakan-rakan yang
memberi aku ilmu dan erti sabar..

fa : susun kad gigil jari
sarmi: EQ.. brainwash gegila.. cakap lepas..
nizam: don't follow everybody path.. just one path.. u decide..

ok.. latihan anda sungguh bermakna..
ia membuatkan aku tenang menghadapi
segala rintangan
walaupun dimaki camne pun..
aku tetap senyum memandang impian


stand alone & stand strong..
don't be a fragile person...

damn... dah jauh aku merapu ni.... ok la..
kalo ada silap dan salah.. sila komen...
kalo nak simpan dalam hati.. sila juga...
sms pun bleh gak..
kan byk medium komunikasi skang ni..

gunakan.. jgn x guna..

ok.. dah lama sgt aku membebel...
ok ok.. dah cai.. sambung esok..

6 Comment and put their link:

f a said...

life goes on..

abeming said...

ha'ah betul tu chai..panjang luahan perasaan ko..tang perasaan susah nk komen..hak masing2..pe2 pn hiro (heroes) & t-bag (p.break) tetap pelakon kegemaran aku..haha..hmm nanti aku try tgk earl tu...mesti best gak nih...chow

cHuCkyMaRine said...

nicolonimbus..ni awan jenis ape ek saudara faisal..hmm boleh terangkan skit...

Your search - nicolonimbus - did not match any documents.

Suggestions:

* Make sure all words are spelled correctly.
* Try different keywords.
* Try more general keywords.

huhuuh

fa-ya-sod-lam said...

Cumulonimbus sebenanye... wahahah moral of the story.. asal bunyi ada... sila pergi ke http://www.carlwozniak.com/clouds/types.html
untuk pengetahuan yang mendalam..

OD@ said...

dia punya metafora xtahan tul la..aku pun xpaham la kucaii..pening

aku_cakk said...

takpe la FA_YA_SOD_LAM... ko akan tenang klo ko tulis psal perasaan ko..
ape yg ko taip tu dtg dari hati..terus otak.n merangsang saraf jejari ko..

Recent Post

© 2011 ~Menempuh Arus Masa-Life-Photography~, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena