Tuesday, September 12, 2006

Tempat kerja Baru.. Pengalaman Baru

Hari ni.. aku menimba pengalaman baru...
aku kerja sebagai kerani part time di sps..
pertama kali.. kekok gile....

kedua kali.. best plak amik pengalaman..
he he he.. aku nak tangkap gambar terang-terangan
kang dituduhnya aku paparazi...

aku amik secara profesional...

saksikanlah meja kerja ku :)

sampai kul 2:16 pm.. hahahahaha..
best bukan.. pastu diorang suh aku
masuk data bebudak phd ngan master...

aku baru setel 2 mukasurat... siap ada tersilap lagi..
nasib baik.. sistem die ok...
kalo tak... aku tak tau nak wat camne...

sori a.. tak leh ym..
aku rasa.. aku masuk meebo.com la pasni..
papehal die leh kecikkan..

sampai aje.. aku terus setting sume dalam kom tu
mcm kom aku...
he he he...
hilangkan recent file...
kalo ada recent yang menarik minat aku tgk...

bawah ni gamba cpu beserta mouse...

















bahagian booth aku.. kosong clean
aku wat semak.. letak fail aku atas meja


















ada surat-surat,fail-fail yang bakal dibukak oleh aku

















monitor.. :) adui.. best a.. kalo monitor kat bilik aku camni..
bleh ubah posisi


















ini die.. data-data manual..
pasni scan dan letak dalam database.. the paper begone....

















ada dua pengalaman keja kat dalam utm.. he he he

dulu RA contract under department of modeling and Simulation(fsksm)
sekarang.. Kerani part time under sps.. Sekolah Pengajian Sizwazah....
tak pernah lagi seumur hidup aku.. time keja.. orang bagi coklat
pastu makan kfc sesama...

rezeki.. rezeki.... aku segan nak tangkap gamba... ramai plak time tu...
lepak kat bilik pantri... aku makan ayam 2 ketul ngan
kentang kisar(betul ke ayat aku ni) suku bekas..
sebijik coklat malu-malu aku amik gak...
terliur :D......
minum air f&n

ok.. sekarang.. aku kena wat psm.. strugle strugle...
kepada inspirasiku.. jangan lupa wat psm....
you know who... :)

Esok plak aku belaja camne nak scan guna fujitsu 4120c
Kak wana.. esok tolong aja eh... thanks a lot... :)

objektif kerja:
1.Timba pengalaman(cari duit skit sebenanya)
2.aku nak try snap gamba sensorang tanpa sedar.. :)

7 Comment and put their link:

burung_jenjang@k9 said...

wahh best r ko.. aku tak penah keje except mase practical training dulu... hmm ko nk candid gambar sape tu? huhu.. keje2.. jgn memain.. nanti 50 tahun lagi ko bleh naik pangkat.. heheh ;p

fa-ya-sod-lam said...

aku nak candid gamba sume.. sebelum aku keja tempat lain.. as i said.. i will put all my memory this semester in my blog... :)

cHuCkyMaRine said...

waaaa...slamat bekerja wahai kawan ku...kau laa sahabatku..berusaha ye..rajin2 bgn pagi g keje..aku sokong ko dari belakang..go Faisal..go..go(dengan harapan dapat gaji jgn lupakan aku..koman2..kfc..ayam 3 ketul huhu (",))

fa-ya-sod-lam said...

Baik..... aku keja.. iye.. iye... aku belanja ko makan kfc nanti...he he...

burung_jenjang@k9 said...

weh aku pon kucai... jgn lupekan aku hehe.. blanje kami sume ;p

cHuCkyMaRine said...

hihi kucai..ko wat lupe je nicky tu..kalo leh lupekan terus hahah gelak jahat..pesanan utk nicky..uitt xelok laa mkn ayam nicky..dah2 jgn makan..makan sayur je..membesar bagaikan juara.(",)

fa-ya-sod-lam said...

hua huah hua.. iye aku belanja krang nanti.. sabar... sabar..... krang kan banyak tolong aku :)

Recent Post

© 2011 ~Menempuh Arus Masa-Life-Photography~, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena