Sunday, June 01, 2008

Wallet hilang..

aduhai.. aku punya kamera kesayangan tidak dijumpai.. damn it..
aku pun mengajak seorang gadis berhibur melepaskan tekanan emosi yang memuncak disertai air di kepala.. 'jom tengok long khong 2' kata aku.. 'cita apa tu? cita seram ke? kalau cita seram awak tengok sensorang.. cita sepi ada tak?' sambil bertanya si dia menjawab soalan aku.. err.. 3 tanya satu jawapan.. ia membuatkan kita tidak putus idea berbual.. bagus bagus.. gadis ini sesuai..

sampai disana.. si gadis takut lalu menyorokkan muka di dalam sweater.. mungkin terlalu kejam.. 'awak boleh tengok cerita macam ini? kejam sangat.. tak sanggup saya tengok..' tanya si gadis
'biasalah.. cita lagi kejam dari ini pun pernah saya tengok..' kata si jejaka angkuh..
'tak nak lah tengok.. nak tengok mata awak ajelah..' kata si gadis..
'silakan.. silakan..' si jejaka membalas acuh tak acuh..
'nah air..' sambungnya lagi..
'aku menghulur mulut untuk menyedut.. eh.. ceh.. popcorn..' aku terkena..
damn.. banyak kali aku terkena..
awas.. jangan membawa orang yang tak suka cerita yang digemari awak.. tak fokus jadinya.. kena kacau aje.. aku pun hilang fokus lalu.......... dirahsiakan.........

cerita pun habis.. ntah apa ntah.. memang tak dak feel... aku tengok sedikit sahaja.. yang lain.....
ntah.. alam khayalan...makan sekejap dengan fit dan aweknya.. dan hidap sbatang dua rokok..
'jom pegi wayang balik.. wallet saya hilang.. tercicir kat sana' kata si gadis..
'jom cepat sikit.. skang dah pukul berapa..' balas ku..

'awak duduk cinema berapa tadi? seat no berapa?' kata petugas..
'cinema 10 seat g9 ngan g10' balas ku..
air mata si gadis mula menitis... ia menggelabahkan aku sebagai seorang lelaki
'sabar.. diorang pergi cek kejap ea' balasku.. skang ni tawakal aje tau..'
'bang.. beg warna apa? diorang dah jumpa? warna hijau ke?' balas petugas wayang..
'bleh tak kami pergi cari?' tanya si gadis sangsi dengan petugas disitu..

kami pun pergi ke cinema 10.. cari punya cari.. hampir 30 minit mencari.. tak jumpa-jumpa..
seorang petugas mengusulkan pendapat.. 'bang.. kalau kami jumpa.. kami bagitau.. meh no telefon abang..' kami pun give up.. dan menuju ke pintu keluar.. tanpa disangka..
tiba-tiba.. seorang bro jumpa wallet.. kat cinema 4.. 'peh setup nih cam sial pun ada.. ahh tak mengapa asal ic,atau dokumen penting selamat..' kata aku di dalam hati..
aku tertanya tanya..
adakah penonton boleh pergi dari cinema 10 ke 4? atau petugas? atau cleaner? ahh.. asal selamat.. damn it.. ia tidak menyeronokkan.. kesian si gadis.. duit kosong habis.. tidak tinggal walaupun seringgit.. kosong.. damn.. damn... kesiannya..

teringat aku kat kamera aku yang masih tidak dijumpai.. tadi aku pergi ke shell.. tiba diserang sakit belakang badan.. hampir pengsan aku.. ape pasal? aku pun tidak tahu.. sengal.. tangan kanan aku bagaikan lumpuh.. tapi boleh bergerak lemah... damn... dugaan ini sungguh berat.. aku berehat selama 2 jam sebelum berinternet.. hu.. lega.. sang tangan sudah okeh..

2 Comment and put their link:

ف wildchild ۞ said...

lor. tak jumpa lagi ke?

tz said...

pesanan utk si gadis,

kena hati2 bawak purse tu. kena letak dalam handbag and kepit celah ketiak..utk lebey selamat.. letak purse tu dalam poket seluar depan.

Recent Post

© 2011 ~Menempuh Arus Masa-Life-Photography~, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena