Saturday, April 21, 2007

28,29

Apabila aku bermimpi sedara mara ku.. datang menjenguk
.... teringat pesan mak aku..

"faisal.. 28,29 kena ada kat pontian.."
aku x bertanya lebih.. aku iyekan aje..
skang aku menyiapkan diri untuk pergi ke pontian

malam tadi aku termimpi mat, abg zul..
abg zul kata keta x muat..
mat plak ajar aku memasak..

ish ish ish.. ape ni???
aku beware terhadap tanda..
ada benda penting.. yang x dapat dijelaskan

seperti mak aku x dapat menjelaskan kepada aku
tentang kenapa aku perlu pergi ke pontian..

aku mengiyakan.. dan aku akan pergi ke pontian..
....... aku bertanya diri..

semalam aku berlatih Gem TD 2.2
amat menarik sekali.. heheh
habis 5 jam masa aku ilang bodo main menatang tu
best(bagi aku)
sebab membina tower utk memusnahkan air
and ground attack menggunakan batu permata..

lagi satu ia mempertingkatkan strategi aku membina maze
maze yang dibina dapat mengelirukan creep yang nak
musnahkan lombong permata aku

requirement nak main game ni..
kena ada warcraft III frozen throne dan map Gem TD 2.2
banyak strategi yang boleh difikirkan..
ia juga dapat mempertingkatkan skill merancang
dan menyedarkan diri aku bahawa.. semua orang mempunyai peranan..
dan bersatu teguh bercerai roboh..

ok.. sekian lalutan pada hari ini :)
gembira selepas menalifon kawan baik aku..
die nak g PD.. selamat jalan.. hati hati... take care

7 Comment and put their link:

f a wildchild said...

pontian? kalo ko jumpe ayu, ko kem salam je la. just kem salam je tau..

atropine said...

pontian? klo ko jumpe pontianak, ko kem salam je la. just kem salam je tau..

heheehhe... sori fa.. petik ayat ko bulat2

abeming said...

pontian?kalo ko jumpa abeming, ko jgn kem salam je la. just jgn kem salam je tau...

psl abeming kt kl...yg ko jumpa tu mesti hantu gandaruwok...hoho

heheehhe...sori fa aku_cakk..petik ayat ko petak2...

abeming said...

weh korang bleh masuk blog aku x....aku xleh masuk ar.....bengong tol....

atropine said...

ko ni abeming.. dr td tnye psal leh ke tak masuk blog ko... opkos la bleh masuk.. ko tak bace bismillah kot

cHuCkyMaRine said...

betul ckp aku_cak tu..ni special utk abeming..;p..utk yg lain2 gak..

Dimulakan dengan Bismillah
Disudahi dengan Alhamdulillah
Begitulah sehari dalam hidup kita
Mudah mudahan dirahmati Allah

Mulakanlah kerja dengan niat yang satu
Untuk mendapat keredhaanNya
Moga segala urusan dipermudahkanNya
Agar sentiasa dalam kebaikan

Barulah hati kita kan terasa tenang
Dan bersyukur dengan apa yang ada

Buruk dan baik itu ketentuan Allah
Kitalah jua yang memilihnya
Amal yang baik akan membawa ke syurga
Amalan buruk menempah neraka

Hanyalah iman, amal dan juga taqwa
Menjadi bekal dalam hidup kita

Ilmu pelita menerangi kegelapan
Darilah ilmu datangnya amalan
Dari amalan lahirlah kasih sayang
Saling membantu dan bekerjasama
Rezeki yang ada dihulurkanlah derma
Terjalin hidup harmoni bahagia

abeming said...

waaaa.....best la lagu raihan ni....

Recent Post

© 2011 ~Menempuh Arus Masa-Life-Photography~, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena