Tuesday, December 26, 2006

Malam tadi layan Thanks You For Smoking

ok.. kalo saya isap rokok... dan rokok membunuh..
adakah benar?

bagaimana dengan kolesterol?
ia membunuh juga...
adakah benar?

kenapa tidak dilabel..
makanan ini mengandungi 1.5 kolesterol dan ia boleh membunuh...
pembunuh no 1 negara.. kolesterol...

gula pula.. ia juga boleh membunuh...

kesimpulan yang dapat saya simpulkan..
semua benda boleh membunuh..

air kosong.. boleh ke ia membunuh? kalo kepala ko kena rendam dalam air kot..

sudu... sudu boleh ke membunuh... kalo ko jatuh.. terus sudu garfu kena mata
inersia tinggi laktu.. terus ke otak.. tap tap.. mati..
itu cara mati ko.. dah ditentukan.. ko dah usaha ngelak.. mati juga..

semut.. adakat ia boleh membunuh...
ko try cari nahas.. ko bukak sarang semut api.. ko terjun..
kalo idup.. idupla.. kalo mati... dah ajal ko..

hidup ini bagaikan roda... kejap bawah.. kejap atas..
lalu jalan yang bersih.. lalu gak jalan yang kotor..
kadangkala bercuci,.. kadangkala dibiarkan..
tgk tuan die la.. kalo die bawak jalan bersih... tuan die plak gi mana..
kalo die bawak jalan kotor.. tuan die gi mana...

jalan bersih? cari la sendiri...
ok sekian bebelan x tentu hala aku pada tengahari ini...
sekian terima kasih...

7 Comment and put their link:

circleinspoon said...

iya2...kalo dah sampai ajal, redhala....dah kene panggil dengan dgn Tuhan.
tapi...xbermakna kita bley hidup sesuke hati kita aje..buat ape2 aje..tunggu mati aje hari2.
memang kita kene sentiasa ingat pada kematian; supaya kta sentiasa nak wat baik sbelum kta masuk kubur nanti..aku yg banyak dosa nih, xtaula camna seksaan nanti...

kalo dah tau rokok tuh bley nyebabkan jantung block , jgnla mrokok lagih. truskanlah hidup, banyak benda yg kene wat slagi idup nih.
tolong orang2 yg memerlukan..
tu banjir kat johor, mlaka, n9, pahang tuh,,,kau simpan duit rokok hari2 bagi kat akaun maybank tv3 tu pun bagus gak. ada gak gunanya untuk org lain. drpd bli rokok yg gunanya untuk diri kau ajer..pastuh bley bagi maksalah kat org skeliling lagih hasil drpd second-hand smoke tuh.


ha...mintak mahapla ayat2 yg pedas2 nih...
slamat hari raya, maaf zahir batin

oh ye... aku baru prasan;
"best blog i've ever seen..cool guy..same fate.."
macam aku knal aje blog under title nih...haha

fa-ya-sod-lam said...

wah... wah.. sue.. iye sue... kalo nak kurus makan pedas pedas.. orang negeri makan pedas pedas.. keluar peluh... kurus.. tapi aku kurus.. sebab hari hari kena sindir.. ui... pedasnya..

ok sue.. timekasih.. bebelan aka komen ko.. cool... bestnyer kena bebel ngan sue.. nak lagi.. hehehe

ops. lupa. selamat hari raya :) selamat tahun baru..

fa-ya-sod-lam said...

waaaaaaa konyer komen wat aku geram.... ok.. cool.. hari ni aku isap paip aje... rokok abih.. secubit tembakau.. 13 kali tukar-bakar.. perghh.. ye ye.. pasni aku bukak buku maybank...

OD@ said...

banyak no benda ko pk ekkk... semuanya boleh membunuh..ni la org yg isap rokok..ada je alasan dia nak merokok..xpe la kucai aku harap ko xmati sebab isap rokok ekk.. pandai2 la jaga diri..dah besar dah kan..tau dah mana yg bahaya mana tak..tp aku nasihatkan ko chek la peparu ko tu selalu..huhu

circleinspoon said...

best ka?
aku xsuka membuat bebelan sebenarnya.haha...skali skala bleyla..

kesedaran tuh datang dr diri kta sendri.
kalo sejuta org pun soh kta wat satu mende nih, tp hati kta xnak wat gak, xjalan punyala benda tu...

fa-ya-sod-lam said...

waaaaaaa.. uih.. pedasssss.. time kasih.. ye ye.. waa... gila tajam menghiris menikam disimbah air limau dan garam..

burung_jenjang@k9 said...

padan muke ko kene sound..
tu belum aku sound lg tuh...
bukan takat disimbah limau dan garam je.. campur skali asid hidroklorik kalo bleh...

Recent Post

© 2011 ~Menempuh Arus Masa-Life-Photography~, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena